Actueel

Blog - Geluk gewenst

Op de dag na de verkiezingen van provincies en waterschappen, feliciteerden we nieuwe en herkozen leden van provinciale staten en waterschapsbesturen met hun verkiezing. Van harte geluk gewenst.


Een spannende tijd van onderhandelingen en collegevorming breekt aan in provincie- en waterschapshuizen. Hoe deze ook zullen uitpakken, zeker is dat er de komende vier jaar door staten en algemene besturen keuzes gemaakt gaan worden over onderwerpen die grote impact kunnen hebben op de kwaliteit van onze leefomgeving. Of het nu gaat over bijvoorbeeld klimaat, woningbouwopgave of mobiliteit, de kwaliteit van de ruimte is steeds in het geding. Is dat erg? Nee, niet erg. Onze omgeving is niet statisch, verandering is de constante factor. Het vraagt wel om uiterste zorgvuldigheid. Omgevingskwaliteit en erfgoed dragen in onze veelzijdige regio immers in belangrijke mate bij aan welvaart en welzijn, aan het levensgeluk van mensen. Bij alle keuzes die gemaakt worden is het daarom duidelijk dat wij als samenleving onze omgeving laten spreken.

En hoewel dat niet altijd vanzelfsprekend is of lijkt, is het deze omgevingssensitiviteit waar ik u als vers gekozen volksvertegenwoordiger, als bestuurder in spe, maar vooral ook als inwoner toe oproep. U bent van harte uitgenodigd om zich met ons in te spannen om onze regio nog enkele treden op de geluksladder te laten stijgen. Als Nederland staan we nu op plaats vijf van de wereldranglijst.

Dit is precies waar Het Oversticht zich als maatschappelijke organisatie al bijna een eeuw met vele anderen van harte voor inspant. Ook de komende vier jaar kunt u op ons rekenen!

Bart Buijs
directeur Het Oversticht

P.S. Belangrijke leestip: Panorama Nederland, een toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland. 

Adviseur

Bart Buijs

Bart Buijs

directeur

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.