Actueel

Eerste exemplaar magazine #Over overhandigd

Magazine over toekomst, heden en verleden van onze leefomgeving

Straten, gebouwen, landschappen, over alles in de leefomgeving is nagedacht. Daar wil Het Oversticht iedereen bij betrekken. Daarom is er een nieuw magazine met alle aspecten hoe de leefomgeving tot stand komt en is gekomen. Gedeputeerde van de provincie Overijssel Hester May met cultuur en erfgoed in haar portefeuille, nam het eerste exemplaar in ontvangst.


In haar nieuwe magazine #Over laat Het Oversticht de omgeving spreken. Met veel foto’s en voorbeelden over de achtergrond van landschappen, dorpen en steden. Zo wordt de wederopbouwwijk een goede en groene toekomst voorspeld, door het uitgekiende ontwerp in de jaren vijftig. Ook worden bijvoorbeeld de plannen voor de spoorzone in Zwolle uitgebreid toegelicht.

Maar Het Oversticht besteedt ook aandacht aan maatschappelijke onderwerpen. Zo geeft oud hoogleraar en voormalig Rijksadviseur Dirk Sijmons een beeld van het pad naar een energieneutraal Nederland: “Dat wordt een bumpy ride met vele verrassingen”. En onderzoeksjournalist Joris Luyendijk is kritisch over de aanstaande Omgevingswet: ”Goede bedoelingen zijn geen garantie voor goede resultaten”.

Onder de titel #Over wordt het magazine verspreid in een oplage van 4000 exemplaren. Gedeputeerde Hester May nam het eerste exemplaar in ontvangst en reageerde enthousiast, “Ik zie veel prachtige voorbeelden uit Overijssel voorbijkomen. Mag ik wat meer exemplaren? Dan deel ik ze direct uit aan mijn collega’s!” Bart Buijs, directeur van Het Oversticht zorgt graag voor extra exemplaren: “Want de kwaliteit van onze omgeving doet er toe. Misschien zijn we ons daarvan niet altijd bewust, maar onze omgeving draagt in belangrijke mate bij aan ons levensgeluk.”

Ons magazine #Over is hier online te lezen. Wilt u liever een exemplaar ontvangen via de post? Mail dan uw gegevens naar redactie@hetoversticht.nl.

Publicatiedatum25 januari 2019

Adviseur

Bart Buijs

Bart Buijs

directeur

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.