Actueel

Lesprogramma Paleis het Loo en Het Vrouwenhuis

Wonen in de 17e eeuw

Het Oversticht heeft samen met Paleis Het Loo en Het Vrouwenhuis in Zwolle het nieuwe lesprogramma 'Wonen in de 17e eeuw' ontwikkeld.


In deze les maken basisschoolleerlingen van groep 5 en 6 kennis met het vorstelijk wonen in Paleis Het Loo en het burgerlijk wonen in Het Vrouwenhuis. In de 17e eeuw woonde op Paleis Het Loo de belangrijkste man van Nederland en de baas van Overijssel: Stadhouder-koning Willem III. In Het Vrouwenhuis woonde Aleida Greve, de rijkste burgervrouw van Zwolle. 

Leerlingen vergelijken het huis van Koning-stadhouder Willem III met hun eigen huis en dat van Aleida Greve. Welke verschillen en overeenkomsten kunnen ze vinden?

Het lesprogramma 'Wonen in de 17e eeuw' is opgenomen in de erfgoedleerlijn 'Het verhaal van Zwolle' van de Stadkamer in Zwolle. Voor het uitwerken van de leerlijn is samenwerking gezocht met andere belangrijke cultuuraanbieders in Zwolle. Door de sluiting van het Stedelijk Museum Zwolle is gezocht naar een nieuwe samenwerking welke werd gevonden in Paleis Het Loo. Paleis Het Loo wordt verbouwd en biedt tot medio 2021 een aangepast educatief programma waarbij het paleis op reis gaat. 

Publicatiedatum 5 februari 2019

Adviseur

Marlies van der Vegte

Marlies van der Vegte

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.