Actueel

Eerste ontwerpen voor groenste straat van Overijssel

Groen, groener, groenst

De provincie Overijssel zet zich in voor de natuur! Een groene omgeving zorgt voor een sociale verbinding, maakt de omgeving klimaatbestendiger en bevordert de biodiversiteit.


Het project Natuurinclusief bouwen geeft ruimte aan verschillende diersoorten, zoals vogels en vleermuizen. Zij maken graag gebruik van groene buurten en straten, maar dan moet er wel ook plek zijn om eten te vinden.

Onlangs is daarom ook het project De groenste straat van Overijssel van start gegaan. 40 straten hebben creatieve ideeën ingediend voor het groener maken van hun eigen buurt. De Provincie Overijssel heeft per gemeente één straat uitgekozen die kans kan maken op de titel ‘Groenste straat van Overijssel’. Het Oversticht begeleidt 5 van deze 14 straten in de uitwerking van hun ideeën. De eerste locatiebezoeken zijn inmiddels achter de rug. Wat opvalt is dat er veel goed georganiseerde straten zijn en dat het een urgente kwestie is. Binnenkort volgt een tweede locatiebezoek om de ideeën concreter te maken en te vertalen naar een concept. Tijdens de finalebijeenkomst op 11 april worden de winnaars bekend gemaakt.

Alle ingelote straten zijn te vinden op www.groenstestraatvanoverijssel.nl 

Publicatiedatum24 maart 2019

Adviseur

Anneke Coops

Anneke Coops

landschapsarchitect, ervenconsulent

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.