Actueel

Nieuwe database provinciale depots archeologie

Vondsten eenvoudig digitaal vindbaar

In het provinciaal archeologisch depot liggen alle vondsten van meer dan 100 jaar archeologisch onderzoek in Overijssel opgeslagen. Ook andere provincies maken gebruik van dergelijke depots. Documentatie over deze vondsten wordt digitaal vastgelegd in een databank. Tot nu toe hadden provincies hiervoor hun eigen digitale depot. Op verzoek van de minister van OCW is nu één gezamenlijke databank ingericht: www.archeodepot.nl


Deze site geeft toegang tot archeologische collecties van de provincies Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Zeeland. Gegevens kunnen zo eenvoudiger worden aangeleverd en ook is het voor archeologen en archeologisch geïnteresseerden gemakkelijker om in één keer in de diverse provinciale archeologische depots te zoeken naar informatie.

Archeodepot.nl is ontwikkeld door een samenwerkingsverband van provincies met BIJ12, de uitvoeringsorganisatie van provincies. In totaal zijn nu vijf provincies aangesloten. In de toekomst zullen meer provincies en mogelijk ook gemeenten volgen.

Publicatiedatum19 maart 2019

Adviseur

Suzanne Wentink

Suzanne Wentink

archeoloog

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.