Actueel

Leerlingen Baalder leren over eigen omgeving

Op ontdekkingsreis tijdens interactieve lessen

Bovenbouwleerlingen van 3 basisscholen in de gemeente Hardenberg (OBS Baalder, Dr. Albertus Risaeusschool, CBS de Elzenhof) gaan op ontdekkingsreis in hun eigen omgeving. Andere basisscholen in Overijssel gingen hen voor.


Hannah Geerdink van Het Oversticht heeft vanmiddag het lespakket 'Op ontdekkingsreis door Baalder’ overhandigd aan de leerkrachten. Tijdens acht interactieve lessen komen de bovenbouwleerlingen meer te weten over de ontwikkeling van de Vecht, de winning van turf in veengebieden en de Slag bij Ane. En wat weten zij over het Jodenbergje en over Frits de Zwerver? Ze gaan als historicus, cartograaf of archeoloog aan de slag en leren zo meer over hun eigen woonplaats.

Kinderen zijn nieuwsgierig en altijd op zoek naar spannende dingen en weetjes. De door ons ontwikkelende methode heet daarom 'op ontdekkingsreis', waarbij erfgoed centraal staat. Erfgoed helpt ons namelijk bij het begrijpen van onze geschiedenis, onze identiteit en de huidige situatie.

Wilt u met ons mee op ontdekkingsreis? Neem dan een kijkje op www.erfgoededucatieopmaat.nl.

Publicatiedatum21 maart 2019

Adviseur

Hannah Geerdink

Hannah Geerdink

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.