Actueel

Natuurinclusief Bouwen is hot!

Overijssel warm krijgen voor NIB - Hoe gaan we dat doen?

Om particulieren, architecten, aannemers, ontwikkelaars en ook raadsleden, ambtenaren en bestuurders op het spoor van natuurinclusief bouwen te zetten gaat Het Oversticht de provincie in. Dat doen we samen met partners als Vogelbescherming Nederland, de Zoogdierenvereniging en Natuur en Milieu Overijssel.


Vanaf juni is er een reizende expositie die te zien zal zijn in 4 gemeentehuizen. Samen met de workshops die we dan organiseren, zullen we mensen ideeën aanleveren om  hun eigen omgeving en bestaande of nieuw te bouwen woning te optimaliseren voor vogels, insecten, vleermuizen en andere zoogdieren. Ontwikkelaars, aannemers en architecten willen we inspireren om natuurinclusieve maatregelen te nemen. Studenten van bouwopleidingen gaan we meenemen in het natuurinclusieve verhaal.

Dat natuurinclusief bouwen niet ingewikkeld hoeft te zijn, laten we zien en horen in de tentoonstelling, in een film die we maken, tijdens workshops en op onze site en social media (#natuurinclusiefbouwen #natuurvoorelkaar). Met kleine inspanningen maak je de omgeving gezonder (bio-divers) en draag je bij aan het klimaatbestendig maken. We nodigen iedereen uit goede voorbeelden met ons te delen via deze hashtags en tag @hetoversticht. Die delen we dan weer graag. Want zo inspireren we elkaar. 

We beginnen 8 mei met een bijeenkomst voor onze eigen stadsbouwmeesters en secretarissen van welstands- en monumentenorganisaties en vertegenwoordigers van architectuurcentra. Dan volgt een expo met workshops in samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel in Tubbergen op 27 juni. Daarna gaan we op tournee naar drie andere gemeenten. Voor alle bijeenkomsten worden ook betrokkenen in de regio uitgenodigd. Later in het jaar volgen een excursie en een uitwisseling met bestuurders samen met VNG-Overijssel (hoe verankeren we natuurinclusief bouwen in het beleid?). Zo hopen we aan het eind van het jaar heel Overijssel enthousiast te hebben gemaakt voor natuurinclusief bouwen onder het motto 'Zie wat jij kan doen, ga voor groen!'

Natuurinclusief bouwen is onderdeel van Natuur voor Elkaar

.  

Publicatiedatum28 april 2019

Adviseur

Tessa Stahlie

Tessa Stahlie

adviseur omgevingskwaliteit

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.