Actueel

'Van omgevingsvisie op weg naar omgevingsplan'

bijeenkomst Steunpunt voor Cultureel Erfgoed

Kort verslag met links naar de presentaties


Na een welkom door Suzanne Wentink, die de honneurs waarnam voor Gesien van Altena, gaf Aafke Kuiper (gemeente Olst-Wijhe) een toelichting op de Olstergaard. Voor deze nieuw te vormen woonwijk is zowel de ecologie en het natuurinclusief bouwen, als de cultuurhistorie uitgangspunt. Geïnteresseerde, mogelijk toekomstige, bewoners worden meegenomen in het proces van de totstandkoming van de wijk. 

"Het verhaal van ons verleden moet worden meegenomen in het verhaal van het heden", betoogt Nelleke Noordervliet in de film Tale of two cities. Met deze film, gemaakt in opdracht van de RCE, doet Nelleke aan de hand van twee steden die haar dierbaar zijn (Amsterdam en Rotterdam) een oproep om goed te zorgen voor dat 'wat was' omdat dat ons maakt tot wie we zijn.

Arjan Vledder (gemeente Zwolle) nam ons mee in het proces van Zwolle om vanuit veertien 'vraagstukken' te komen tot één omgevingsvisie. "Het is ontzettend belangrijk om cultuurhistorie hierin vroeg te verankeren, om zo de vertaalslag te kunnen maken, later in het proces."

Gerda de Bruijn (RCE) vertelde vervolgens over de betrokkenheid van de RCE bij de verankering van erfgoed in de Omgevingswet en de stappen die gezet kunnen worden om te komen van omgevingsvisie naar omgevingsplan. Een methodiek waar vervolgens aan tafels mee gewerkt werd. 

Helaas was Mirande Kremers (Staphorst) door ziekte deze dag verhinderd haar presentatie te geven.


Publicatiedatum28 mei 2019
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.