Actueel

#PanoramaOverijssel: discussie over 'de grote verbouwing'

Meerdaags evenement komt in Almelo en Zwolle

Nederland staat aan het begin van enkele complexe veranderingen: klimaatverandering, de overstap naar hernieuwbare energie en een meer circulaire economie, demografische veranderingen en een transformatie naar duurzame landbouw. In het licht van de naderende ‘grote verbouwing’ organiseert Het Oversticht samen met de Provincie Overijssel en andere betrokken partijen een meerdaags evenement rondom Panorama Nederland, een door het College van Rijksadviseurs (CRa) geschetst toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Nederland.


Tijdens dit event proberen wij het wenkend perspectief dat het CRa schetst te 'vertalen' naar Overijssel: #PanoramaOverijssel.

  • Op 3 juli om 19.30 uur is de officiële opening van #PanoramaOverijssel, in de Schepenzaal van het Stadhuis van Zwolle. Met een presentatie door Rijksbouwmeester Floris Alkemade, die van mening is dat genoemde maatschappelijke vraagstukken juist de sleutel kunnen zijn voor structurele verbeteringen van ons land. Daarna zoomen we in op de vertaling van Panorama Nederland naar de eigen provincie. Aan ons tafelgesprek nemen deel de Overijsselse Commissaris der Koning Andries Heidema, voorzitter van de Economic Board Regio Zwolle Trudy Huisman en Bart Buijs, directeur van Het Oversticht. Aanmelden voor de bijeenkomst in Zwolle kan via deze link
  • Van dinsdag 9 juli t/m vrijdag 12 juli staat de fysieke opstelling van Panorama Nederland in de publiekshal van het stadhuis van Almelo. U kunt de tentoonstelling op eigen gelegenheid bekijken. Aanmelden is niet nodig.
  • Op 9 juli om 19.30 uur wordt de Twentse editie van #PanoramaOverijssel geopend door de Overijsselse Commissaris der Koning Andries Heidema. Met bijdragen van Berno Strootman, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving en lid van het CRa, en Bart Buijs, directeur van het Oversticht. Locatie: Stadhuis Almelo. Aanmelden voor de bijeenkomst in Almelo kan via deze link.

Wij hopen van harte u te mogen begroeten tijdens een van de evenementen!

Publicatiedatum19 juni 2019

Adviseur

Tim Vredeveld

Tim Vredeveld

programmaleider verduurzaming

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.