Actueel

De grote stad maakt niet altijd gelukkiger

Gemeenten kunnen zorgen voor een mooie omgeving

Gemeenten kunnen volgens onderzoeker Marlet de natuurlijke voorwaarden scheppen voor geluk. "Bijvoorbeeld door te zorgen voor een mooie omgeving met een goede luchtkwaliteit".


Overweeg je te verhuizen naar een grote stad in de zoektocht naar geluk? Lees dan vooral eerst dit artikel, want in grote steden zijn naar verhouding minder mensen gelukkig dan in kleine gemeenten. De stad met het laagste percentage gelukkige mensen is Rotterdam, waar 82 procent gelukkig is. De gemeente waar geluk het gewoonst is, is Hellendoorn, met 94 procent gelukkige mensen.

De Stichting Atlas voor Gemeenten heeft voor het eerst het geluksgevoel per gemeente in kaart gebracht in de Geluksatlas 2017. Inwoners mochten een rapportcijfer geven aan hun leven.

Uit de antwoorden blijkt dat vooral werken (betaald of vrijwillig maakt geen verschil), het zien van vrienden en gezondheid belangrijke geluksfactoren zijn. Ook valt op dat inwoners van de vier grote steden vaak minder genietend door het leven gaan dan bewoners van kleine gemeenten. Lees verder op NOS.nl

Publicatiedatum18 mei 2017
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.