Actueel

Inspiratiefilms natuurinclusief bouwen

En doe mee!

Onze natuur staat onder druk. Mussen, zwaluwen, vleermuizen. We zien ze steeds minder. Redenen: er is minder voedsel voor ze en we zijn anders gaan bouwen. Nestplekken zijn verdwenen doordat we bijvoorbeeld onze woningen beter zijn gaan isoleren. Het is voor mens en dier belangrijk om de biodiversiteit in stand te houden en te verbeteren. Daar kunnen we allemaal aan bijdragen. En het is nog leuk ook! Want wie wil er nu geen groenere omgeving waar wat te beleven valt?


Door natuurinclusief te bouwen en na te denken over de kansen voor dieren en planten (want er moet wel voedsel zijn!) in onze directe omgeving, dragen we niet alleen bij aan de biodiversiteit, maar ook aan de klimaatadaptatie. Natuurinclusief bouwen gaat overigens niet alleen over kansen bij nieuwbouw, maar ook over – soms simpele – aanpassingen bij bestaande woningen, kantoren, wijken.

Wat helpt, is eens denken vanuit een vogel. Waar is een plek om te landen, te nestelen, voedsel te vinden? Misschien helpt een ‘groen’ dak met sedum of ‘bruin’ dak op een schuur. Of een rommel- of waterplek in de tuin. Verrassend hoe kleine aanpassingen veel meer leven dichtbij kunnen brengen. Zie wat jij kan doen, ga voor groen!

In vijf filmpjes vertellen mensen vanuit verschillend perspectief over de meerwaarde van natuurinclusief bouwen. Hier de film van bewoners.
 Via Youtube zijn ook de andere films te bekijken: natuurinclusief bouwen gezien vanuit een projectontwikkelaar; een architect, een landschapsarchitect en mensen vanuit een gemeente

Meer weten? Onze reizende expostand zit vol voorbeelden en informatie. Deze staat de hele zomer in het gemeentehuis van Tubbergen en gaat in oktober door naar Kampen, Ommen-Hardenberg en Olst-Wijhe.

Natuurinclusief bouwen is onderdeel van Natuur voor Elkaar.

Publicatiedatum 2 juli 2019

Adviseur

Tessa Stahlie

Tessa Stahlie

adviseur omgevingskwaliteit

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.