Actueel

Toolbox natuurinclusief bouwen online

Meer biodiversiteit in stad, dorp en buitengebied

Vogelbescherming Nederland heeft samen met de Zoogdiervereniging en partners als Het Oversticht, de digitale toolbox Natuurinclusief Bouwen ontwikkeld. Deze toolbox geeft professionals die betrokken zijn bij bouwen, renoveren en het ontwikkelen van gebieden, praktische handvatten voor meer biodiversiteit.


De toolbox is een website voor architecten, gemeenten, projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties. Zij kunnen er informatie en inspiratie vinden. Dat gaat over heel verschillende aspecten van natuurinclusief bouwen. Denk aan het opnemen van speciale neststenen bij nieuwbouw of renovatie, het aanleggen van groene daken, maar ook de inrichting van de openbare ruimte.

‘Wat wil je maken?’ is steeds het uitgangspunt. Je kunt er ook informatie vinden over waarom groen in de stad belangrijk is en een presentatie om bijvoorbeeld je collega’s enthousiast te maken.

De toolbox www.bouwnatuurinclusief.nl is een groeiend digitaal hulpmiddel, dat steeds zal worden aangevuld met nieuwe informatie.

Natuurinclusief bouwen is onderdeel van Natuur voor Elkaar.

Publicatiedatum26 november 2019

Adviseur

Tessa Stahlie

Tessa Stahlie

adviseur omgevingskwaliteit

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.