Actueel

Het Oversticht ondersteunt bij kerkenvisies

Samen optrekken bij een toekomst voor kerken

Het Ministerie van OCW biedt gemeenten vanaf 2019 middelen om een integrale kerkenvisie op te stellen. Bij deze strategische visie is het belangrijk dat gemeenten, kerkeigenaren, erfgoedorganisaties en betrokken burgers gezamenlijk optrekken. Dit, om een duurzame toekomst voor het totale kerkenbestand binnen een gemeente te realiseren. Het gaat om kerkgebouwen van alle tijden, van alle geloven, monumentaal en niet-monumentaal.


Een kerkenvisie is niet verplicht, maar wel raadzaam. Om een kerkenvisie op te stellen, maakte de RCE de handreiking Bouwstenen voor een Kerkenvisie. Daarnaast is het goed om na te denken over procesbegeleiding. Tot en met 2021 is het mogelijk om hier ondersteuning voor te krijgen.

Van eerste gesprek, het op weg helpen tot aan volledige procesbegeleiding. Het Oversticht kan u ondersteunen bij een kerkenvisie. Samen met gemeente(n) en kerkbesturen kunnen wij een dialoog, themabijeenkomst of workshops organiseren.

Als ervaren partij bij her- of nevenbestemming, kunnen wij ondersteunen bij inventarisaties, waardering en wijziging van monumentale complexen, bijvoorbeeld door het opstellen van een waardestelling. Nieuwe functionele invulling en exploitatiemogelijkheden met rekenmodellen en scenario’s, kunnen wij voor u opstellen vanuit ons herontwikkelteam.

Ook bij verduurzaming van gebouwen en monumenten of het opstellen van een technische staat, kunnen wij u vanuit Het Oversticht ondersteuning geven.

Publicatiedatum 3 december 2019

Adviseur

Marieke van Zanten

Marieke van Zanten

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.