Actueel

Vakblad Landwerk over cultuurerfgoed als katalysator bij klimaatopgaven

Van bescherming naar inspiratie voor klimaatopgaven

Bij erfgoed denken we vaak aan iets kwetsbaars uit het verleden dat we moeten beschermen, maar erfgoed kan ook helpen om de problemen van vandaag op te lossen. In Kampen leidde kennis van de historische ontwikkeling van de watersystemen tot een oplossing voor de huidige wateroverlast, gedragen door de bewoners.Vakblad Landwerk plaatste in het magazine van december 2019 het artikel 'Cultuurerfgoed als katalysator bij klimaatopgaven'.


Auteur Marieke van Zanten laat in het artikel zien hoe cultuurhistorische kennis kan bijdragen aan het vinden van oplossingen voor opgaven zoals klimaatadaptatie. En dat erfgoed een inspiratiebron kan zijn voor de toekomst.

Hoe zitten bijvoorbeeld watersystemen in elkaar en hoe is het zo gegroeid? Wat is er al op een plek gebeurd en hoe is met hier met water omgegaan. Kun je deze kennis aanwenden voor het vinden van mogelijk oorzaken van waterproblemen? Kan het bijdragen aan oplossingsrichtingen of een ontwerp?

Publicatiedatum22 januari 2020

Adviseur

Marieke van Zanten

Marieke van Zanten

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.