Actueel

Ervenconsulenten geven kleur aan vitaal platteland

Advies over ruimtelijke kwaliteit op erf en daarbuiten

Het platteland is enorm in beweging. Er vinden veel ontwikkelingen plaats op het gebied van herbestemming, sloop, duurzaamheid en biodiversiteit. Veel boeren en particuliere erfbezitters komen hiermee in aanraking.


Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Waar begin je als je wil doorontwikkelen of uitbreiden? Als je dan te maken hebt met ruimtelijke kwaliteit kun je terecht bij de ervenconsulenten van Het Oversticht. Ontwikkelingen als de energietransitie, biodiversiteit en nieuwe stalvormen hebben effect op het erf en het landschap. De ervenconsulenten helpen om een balans te vinden tussen de eisen die een gezonde bedrijfsvoering stelt en de mogelijkheden van erf en het landschap eromheen. Door nauwe banden met adviseurs ruimtelijke kwaliteit en erfgoed en goede contacten met gemeentes, waterschappen en provincies kan er snel geschakeld worden. Ervenconsulenten adviseren onafhankelijk en op maat.

Erfeigenaren kunnen rechtstreeks contact opnemen met een van de ervenconsulenten van Het Oversticht: Anneke Coops en Ingrid van Herel. Ook kan het contact verlopen via de gemeente of is het mogelijk dat eigenaren via een erfcoach worden doorverwezen naar de ervenconsulent. Als men iets wil, maar niet goed weet waar te beginnen kan een eerste gesprek met een erfcoach uitkomst bieden. De provincie Overijssel heeft begin 2019 een aantal erfcoaches aangesteld die mensen op weg kunnen helpen met procedures, regelingen en beleid. Zo vult de kennis van de erfcoach en de ervenconsulent elkaar aan. Maak er gebruik van!

Publicatiedatum23 januari 2020
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.