Actueel

Energielandschap voortdurend in beweging

Energiewinning vormt het landschap

Deze video laat zien dat het landschap al eeuwen in beweging is door energiewinning. Welke invloed heeft dat op mensen en op de ruimte?


Door de jaren heen heeft energiewinning door gebruik van hout, veen, gas en elektriciteit impact gehad op het landschap. Het energielandschap is voortdurend in beweging. Ook vandaag, met de winning van energie uit o.a. zon, water en wind wordt het landschap gevormd. Met nieuwe technieken zoals nu windparken en zonnevelden voegen we nieuwe elementen aan het landschap toe. Dit roept vragen op over de kwaliteit van onze fysieke leefomgeving. 

Deze video laat zien hoe de diverse energielandschappen in Overijssel onze leefomgeving hebben gevormd. Veranderingen als deze vinden vaak geleidelijk plaats. Ook nu zitten we in een transitiefase. Het Oversticht wil bijdragen aan de kwaliteit van het landschap bij de transitie naar duurzame energie. De ruimtelijke gevolgen daarvan worden samen met de betrokkenen vorm gegeven.
 

Publicatiedatum 4 juli 2017

Adviseur

Marieke van Zanten

Marieke van Zanten

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.