Actueel

Succes voor Landgoedconsulentschap

Een goed begin is het halve werk, het consulentschap geeft ruimte voor dialoog.

De totstandkoming van het Landgoedconsulentschap is één van de resultaten van de provinciale Agenda Landgoederen 2013-2016. Het consulentschap heeft zich bewezen als goede gesprekspartner. Het Uitvoeringsprogramma cultuur 2017-2020 geeft financiering voor een vervolg tot eind 2019.


Het doel van het Landgoedconsulentschap is om landgoedeigenaren te helpen bij het maken van een kwalitatief goede start van een ruimtelijke ontwikkeling. Daarbij gaat het om zowel inhoud, als proces. De onafhankelijke positie in de leemte tussen landgoedeigenaren en beleidsmakers is waardevol. Zowel beleidsmakers als landgoedeigenaren en adviseurs zijn content over deze wijze van werken. De samenwerking in vertrouwen tussen alle partijen is bij deze werkwijze essentieel.

In de eerste periode is ervaring opgedaan met aanpak ‘op maat’ in de vorm van gesprekken, diverse adviezen en werksessies voor grotere opgaven. Sommige begeleidingstrajecten lopen over een periode van meer dan een jaar. Daarnaast is ingezet op communicatie. In Overijssel zijn verschillende presentaties gegeven voor gemeenten en landgoedeigenaren. Er zijn contacten gelegd met Utrecht en Gelderland (kennisdeling) en er zijn diverse artikelen en brochures over het LGC verschenen (provinciaal en landelijk). Op dit moment heeft de provincie Noord-Brabant interesse in de mogelijkheden die het Landgoedconsulentschap biedt.

Het Landgoedconsulentschap wordt in Overijssel uitgevoerd door het Overijssels Particulier Grondbezit (OPG) in samenwerking met het AtelierOverijssel (AO), waarin Het Oversticht participeert.

Publicatiedatum 6 september 2017

Adviseur

Ingrid van Herel

Ingrid van Herel

landschapsarchitect

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.