Actueel

Aanvragen subsidie herbestemmen mogelijk

Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten

Het is weer mogelijk subsidie aan te vragen voor herbestemming van monumenten en andere cultuurhistorische waardevolle gebouwen.


De Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten bevordert een duurzaam gebruik van monumenten en bijzonder erfgoed zoals een kerk, industriegebouw, school, boerenschuur, klooster of kasteel.. De regeling voorkomt dat monumenten waarvoor een nieuwe functie lastig te vinden is, langere tijd leeg staan en daardoor snel achteruit gaan. De rijksoverheid draagt via de subsidie bij in de volgende kosten:

  • onderzoek: kosten voor onderzoek naar de haalbaarheid van de herbestemming
  • wind- en waterdichtmaatregelen: kosten om het bouwwerk in de tussentijd wind- en waterdicht te houden

Onze collega's adviseren u graag over de mogelijkheden om de identiteit van een pand te behouden. Vanaf 1 oktober is het aanvragen weer mogelijk, de aanvraagperiode loopt tot 1 december.

Publicatiedatum18 september 2017

Adviseur

Mascha van Damme

Mascha van Damme

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.