Actueel

Aan tafel met de minister van OCW

Het Oversticht is aanwezig op het Nationale Monumentencongres

Afgelopen 12 november vond het Nationale Monumentencongres plaats in Leeuwarden. Het Oversticht werd gevraagd om aan te schuiven op het podium bij de nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven.


Aan de hand van enkele stellingen kon erfgoedadviseur Mascha van Damme de minister meegeven waar Het Oversticht zich hard voor wil maken. Niet alleen kerken en historisch groen, maar ook het (leegkomende) agrarisch erfgoed en het agrarische cultuurlandschap vragen om aandacht. De stellingen prikkelden niet alleen de minister en haar tafelgenoten, maar konden ook op applaus van het publiek rekenen. De stellingen van Het Oversticht kregen de meeste steun uit de zaal. 

Stellingen:

  • We moeten herijken waarom erfgoed van maatschappelijk belang is en welke rol erfgoed speelt.
  • We hebben (nog steeds) een imagoprobleem. We worden niet goed genoeg gezien als een partij die eigenaren op weg helpt.
  • De belevingswaarde van erfgoed door burgers en gebruikers wordt ondergewaardeerd.
Publicatiedatum21 november 2017

Adviseur

Mascha van Damme

Mascha van Damme

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.