Actueel

Aanvragen instandhoudingssubsidie rijksmonumenten mogelijk

Regelmatig onderhoud voorkomt dure restauraties

Het is weer mogelijk subsidie aan te vragen voor het in standhouden van rijksmonumenten die niet primair bestemd zijn voor bewoning. 


De instandhoudingssubsidie is beschikbaar voor gebouwde, groene en archeologische rijksmonumenten. De RCE helpt hiermee eigenaren om, regelmatig, onderhoud te plegen waardoor dure restauraties voorkomen kunnen worden.

Om goed onderhoud te garanderen, verbindt de Rijksdienst uitvoeringsrichtlijnen aan het toekennen van de subsidie. Deze kwaliteitsrichtlijnen helpen zowel eigenaar als vakman om de juiste materialen, producten, technieken en werkwijze te gebruiken.

Het Oversticht adviseert u graag over de mogelijkheden om de identiteit van een plek te behouden. Vanaf 1 februari is het aanvragen weer mogelijk, de aanvraagperiode loopt tot 1 april.

Afbeelding: historische tuin- en parkaanleg, Het Laar in Ommen. Toekenning instandhoudingssubsidie 2017. 

Publicatiedatum23 januari 2018

Adviseur

Tom Temmink

Tom Temmink

bouwkundige, restauratie, provinciaal adviseur

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.