Actueel

Watererfgoed op peil

Waterschap werkt aan waardevolle waterwerken

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) wil zorgvuldig met haar erfgoed omgaan. Zij gaat binnenkort 13 stuwen en gemalen renoveren waarbij naar verwachting de historische waarde wordt meegenomen. Opgave is om erfgoed zodanig op de kaart te zetten dat het juist een randvoorwaarde vormt. 


Het Oversticht heeft al eerder voor de twee afzonderlijke waterschappen, die zijn samen gegaan in WDODelta, bouwwerken gewaardeerd en erfgoedbeleid opgesteld. Nu vraagt het WDODelta aan Het Oversticht om deze waarderingen op elkaar af te stemmen en om ook het jongere erfgoed in Overijssel en Drenthe mee te nemen. Met deze actualisatie zal het waterschap haar erfgoedbeleid opnieuw bepalen. 

De sluizen, stuwen en gemalen staan niet op zichzelf, maar maken deel uit van een waterrijk en waardevol cultuurlandschap. Om deze context bij mogelijke aanpassingen of herbestemming van de waterwerken goed te kunnen meewegen, voegt Het Oversticht ook een speciale ‘waterparagraaf’ toe aan de bestaande beschrijvingen van de verschillende landschapstypen. 

Met de beschrijvingen en waardering heeft het WDODelta voldoende gegevens in handen om de eigen medewerkers van informatie te voorzien. Bovendien heeft zij praktisch inzicht in de ruimtelijke omgang met haar watererfgoed. 

Publicatiedatum 4 maart 2018

Adviseur

Mascha van Damme

Mascha van Damme

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.