Actueel

Erfgoed verbindt: Westerveld

Huis Westerbeek

Huis Westerbeek - het eerste pand in Frederiksoord - stamt uit het jaar 1634. Vanaf 1818 is het landgoed in bezit van de Maatschappij van Weldadigheid.


In 1830 is het huis volledig afgebroken en opnieuw opgebouwd. De grondlegger van de Maatschappij, Johannes van den Bosch, heeft op deze plek zijn plannen voor de koloniën - de voorloper van de verzorgingsstaat - vormgegeven.
Huis Westerbeek heeft daarna vele bewoners gekend, onder wie kolonisten, een predikant in ruste en de geneesheer van de Maatschappij. Daarna gebruikten de burgemeesters van Vledder het huis. Vanaf 1957 tot aan de restauratie in 1974 woonde er een leraar van de Tuinbouwschool. Sindsdien heeft Huis Westerbeek een dubbele bestemming, als woonhuis én als kantoor van de Maatschappij van Weldadigheid.

Erfgoed verbindt, Europa inspireert

“Huis Westerbeek is gebouwd voor een vernieuwende kijk op de samenleving. Een gebouw waarin de verbintenis tussen verleden en toekomst tastbaar is.”

Rikus Jager
Burgemeester Westerveld


Het Nederlands thema van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed is: Erfgoed verbindt, Europa inspireert. Hoe ziet het erfgoed in onze eigen achtertuin er uit? Wat zijn de pronkstukken uit onze regio? Burgemeesters aan het woord. Benieuwd naar meer verhalen? Bekijk onze Facebookpagina

Publicatiedatum21 februari 2018
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.