Actueel

325 miljoen extra voor erfgoed

Kabinet ziet kracht van erfgoed en maatschappelijk belang

Het Rijk investeert de komende vier jaar 325 miljoen extra in erfgoed. In de cultuurbrief waarin minister Van Engelshoven haar keuzes aan de Tweede Kamer toelicht, onderstreept ze het belang van ruimte met karakter.


De minister hecht aan een herkenbare leefomgeving. De waarde van erfgoed ligt, vindt zij, vaak in de combinatie van gebruik, maatschappelijke betekenis en de cultuurhistorische betekenis. De injectie in erfgoed komt voor een belangrijk deel ten goede aan het herbestemmen van monumenten; in het bijzonder dat van religieus erfgoed. Het rijk wil gemeenten aanmoedigen kerkenvisies op te stellen om gezamenlijk te kunnen besluiten waar we bij ons religieus erfgoed op in gaan zetten.

Het Oversticht, als initiatiefnemer van het project ‘Kerk als baken in de buurt’, kan hierbij een partner zijn. In dit project is met kerkbesturen, geloofsgemeenschappen en bewoners van wijken en dorpen, gekeken naar nieuwe impulsen voor op termijn leegstaande kerken.

Publicatiedatum13 maart 2018

Adviseur

Marieke van Zanten

Marieke van Zanten

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.