Actueel

Erfgoed verbindt: Borne

Even ademhalen in rustiek Oud Borne

Hier waan je je nog in de tijd van de middeleeuwen toen boeren ondergeschikt waren aan de hofmeijer (Meyershof) en toen katholieken en protestanten elkaar het leven zuur maakten.


Mooiste plekken bij uitstek zijn de Oude kerk, de Synagoge en het Bussemakerhuis. Deze laatste is een fabrikeurswoning uit 1779 waar nog goed te zien is hoe het er in deze jaren aan toe ging in de textielhandel. Schitterend en bijzonder waardevolle Bornse erfgoed dat met elkaar verbonden is middels een wandelroute. En erfgoed waar we als Borne trots op zijn en dat dagelijks wordt gedeeld door de bevlogen en enthousiaste stadsgidsen. Zo heeft Oud Borne de toekomst!

Erfgoed verbindt, Europa inspireert

“Parel in de kroon van Borne is ongetwijfeld het beschermd dorpsgezicht Oud Borne. Grenzend aan het dynamische winkelhart is het een oase van rust. In Oud Borne ligt de oorsprong van Borne. En het is de bakermat van de textielindustrie in Twente. Je vindt hier zelfs de oudste fabrikeurswoning van Nederland. Oud Borne is het fundament van ons huidige Borne en van het Borne van de toekomst! Een historische plaats waar ik, en menig Bornenaar, verrast kan worden door wetens(w)aardigheden!”

Rob Welten
Burgemeester Borne

Het Nederlands thema van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed is: Erfgoed verbindt, Europa inspireert. Hoe ziet het erfgoed in onze eigen achtertuin er uit? Wat zijn de pronkstukken uit onze regio? Burgemeesters aan het woord. Benieuwd naar meer verhalen? Bekijk onze Facebookpagina.

Publicatiedatum10 maart 2018
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.