Actueel

Cultuurhistorie en energielandschappen Drenthe

Onderzoek en praktijk samenbrengen

Kan de cultuurhistorie van Drenthe inzichten en oplossingen bieden voor het ontwikkelen van energielandschappen in Drenthe?


De provincie Drenthe heeft Het Oversticht gevraagd om dat te onderzoeken, waarbij nadrukkelijk gekeken wordt hoe partijen in Drenthe de energietransitie samen vorm kunnen geven. Met oog voor ruimtelijke en sociale kwaliteit en met respect voor het verleden. 

Het Oversticht gaat dit doen door praktische gereedschappen te ontwerpen. Hiermee kunnen bewoners, organisaties, vertegenwoordigers van bewoners, ambtenaren en bestuurders gezamenlijk aan de slag met hun energielandschap. De gereedschapsset is het resultaat van een traject waarin ook behoeften en vragen van deze groepen worden uitgewisseld en gebruikt.

In het project gaan we lokale initiatieven van onderaf samenbrengen met ontwikkelingen van grote partijen. Ervaringen uit het verleden worden verbonden met de energieopgave van de toekomst. De manier waarop het Drentse landschap is ontstaan wordt de inspiratiebron voor het nieuwe landschap. Wat kunnen we hiervan leren en hoe kan dit worden toegepast voor het vraagstuk van de energietransitie? De nadruk ligt niet alleen op ruimtelijke aspecten, maar ook op organisatorische en maatschappelijke oplossingen. 

Publicatiedatum22 mei 2018

Adviseur

Mascha van Damme

Mascha van Damme

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.