Actueel

Erfgoed verbindt: Zwolle

Grote Markt

Alle wegen leiden naar Rome wordt wel eens gezegd. Zo leiden alle wegen in Zwolle naar het centrale stadshart met de daaraan gelegen Grote of St. Michaëlskerk.


De Grote Markt en de kerk waren en zijn nog steeds echte ontmoetingsplekken. Vroeger als handelsplek, maar ook als plek voor overdenking en samenkomst. Vanaf de Grote Markt is ook de Peperbus te zien. Dit verbindende icoon nam na het instorten van de toren van de St. Michaëlskerk in 1682 de functie van stadstoren over. Het hoogste punt in de stad dat richting gaf aan Zwollenaren en de bezoekers aan de stad. Dat het Zwolse erfgoed verbindt is wel duidelijk: in de stad, in de regio en in Europa. Nog steeds zien we de Europese succesfactoren van de Hanze terug in sterke verbindingen, bestuurlijke kracht en goed ondernemerschap. Dat inspireert en maakt Zwolle klaar voor de toekomst!

Erfgoed verbindt, Europa inspireert
"De Grote Markt; al eeuwenlang dé ontmoetingsplek van stad en regio”

Henk Jan Meijer
Burgemeester Zwolle

Het Nederlands thema van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed is: Erfgoed verbindt, Europa inspireert. Hoe ziet het erfgoed in onze eigen achtertuin er uit? Wat zijn de pronkstukken uit onze regio? Burgemeesters aan het woord. Benieuwd naar meer verhalen? Bekijk onze Facebookpagina

Publicatiedatum13 juni 2018
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!















Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.