Actueel

Onze tips voor Open Monumentendag

Wat je niet mag missen!

Het weekend van Open Monumentendag staat voor de deur: op 8/9 september openen meer dan 4.000 monumenten hun deuren. Dit jaar is het thema ‘In Europa’, een thema dat aansluit bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Net als ons project Burgemeesterserfgoed.


 • Coevorden: Lezing over grenspalen Coevorden -Duitsland.
  De Historische Vereniging heeft onderzoek gedaan naar eeuwenoude grenspalen tussen Nederland en Duitsland. Wat heeft hier vroeger plaatsgevonden? Na de lezing kan er een vaartocht met een open sloep naar de grens gemaakt worden. 
 • Ommen: Tolhuis in oude glorie hersteld.  
  Al fietsend van Ommen naar Ommerschans maakt u een stop bij tolhuis ‘Tolhekke’. Dit bijzondere pandje werd gebouwd om de vernieuwde weg, ten tijde van de Maatschappij van Weldadigheid, tussen Ommen en Balkbrug te kunnen bekostigen.   
 • Zwolle: Weet wie je eet lunch.
  Als wij weten hoe en waarom gerechten en drankjes naar bekende en minder bekende personen zijn genoemd, dan zitten wij beslist anders aan tafel. Interessante anekdotes over de namen van gerechten worden smeuïg verteld.
 • Schokland: ‘Geen weg terug’.
  Theatervoorstelling over de tijd voor, tijdens en na de ontruiming van Schokland. Persoonlijke verhalen over de oude Schokkers laten u de geschiedenis van Schokland opnieuw beleven.
 • Oldenzaal: Grensverhalen.
  Veel grensbewoners hebben familie en vrienden in het buurland wonen. En ook liefde en werk stoppen niet bij de grens. In het Palthehuis worden lokale geschiedenisverhalen verteld.
Publicatiedatum 4 september 2018
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.