Actueel

Basisschoolleerlingen Sibculo op ontdekkingsreis

Leren vanuit de eigen omgeving

Vanaf dit schooljaar gaan de bovenbouwleerlingen van CNBS Windesheim, een basisschool in Sibculo, hun eigen omgeving verkennen. Die ervaringen zijn onderdeel en uitgangspunt van acht lessen onderzoekend leren. Dit erfgoededucatie-lespakket op maat is een doorgaande leerlijn erfgoed en in opdracht van de school ontwikkeld door Het Oversticht.


De leerlingen bezoeken de komende tijd onder andere het terrein van het oude cisterciënzer klooster van Sibculo en het natuurgebied Engbertsvenen. Aan de hand hiervan krijgen zij les in oude kaarten, het ontstaan van het veenlandschap, hun eigen stamboom, turfwinning, archeologie en gaan zij op zoek naar de karakteristieken van het dorp.

Marlies van der Vegte, die vanuit Het Oversticht het lespakket ontwikkelde: “Kinderen zijn nieuwsgierig en altijd op zoek naar spannende dingen en weetjes. Met onze methode gaan ze 'op ontdekkingsreis'. 

Het project wordt gefinancierd door de rijks-susbidieregeling ‘Cultuureducatie met kwaliteit’, in beheer van de Rijnbrinkgroep, die gematcht wordt door de provincie Overijssel. De Katholieke Pabo Zwolle, Staatsbosbeheer (Engebertsvenen) en de Stichting Klooster Sibculo ondersteunden de ontwikkeling van het lespakket.

Publicatiedatum18 september 2018

Adviseur

Marlies van der Vegte

Marlies van der Vegte

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.