Actueel

Basisschoolleerlingen Mariënberg gaan op onderzoek uit

Op ontdekkingsreis in eigen dorp en omgeving

Wat is er nu niet leuker dan leren door te doen? Bovenbouwleerlingen van GBS de Regenboog (Mariënberg) en CBS De Schakel (Beerzerveld) gaan binnenkort op ontdekkingsreis in hun eigen dorp en omgeving.


Binnen de leerlijn van 8 lessen ligt de focus op erfgoededucatie. Zo gaan leerlingen op bezoek bij Staatsbosbeheer in de Engebertsdijkvenen en leren ze over archeologie in Museum Gramsbergen. Ook oude kaarten, het kanaal en het station van Mariënberg komen aan bod. Daarnaast gaan de leerlingen aan de slag met de tweede wereldoorlog in en rond Mariënberg en puzzelen ze met spreekwoorden in dialect.

Vanmiddag werd de leerlijn door Marlies van der Vegte van Het Oversticht overhandigd aan dhr. Veurink (directeur de Regenboog) en dhr W. Elferink (directeur de Schakel).

Het project wordt gefinancierd door de rijks-susbidieregeling ‘Cultuureducatie met kwaliteit’, in beheer van de Rijnbrinkgroep, die gematcht wordt door de provincie Overijssel.

Publicatiedatum 3 oktober 2018

Adviseur

Marlies van der Vegte

Marlies van der Vegte

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.