Actueel

Marsroute IJsseldelta energieneutraal 2050

Bijdragen aan een zelfvoorzienende Delta

De klimaatopgave vraagt om actie. Het Oversticht gaat samen met Gebiedscoöperatie IJsseldelta en Renewable Energy Overijssel integraal aan de slag vanuit landschap, techniek én economie. Een ontwerpaanpak waarbij bewoners en bedrijven actief participeren, om de identiteit van een duurzame Delta kracht bij te zetten. 


Het buitengebied van de gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland vormt samen het Nationaal Landschap IJsseldelta. Het is een van de meest bijzondere landschappen in ons land met een unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie. 

De opgave rondom duurzaamheid & energie is dermate groot, dat de Gebiedscoöperatie IJsseldelta samen met Het Oversticht en Renewable Energy Overijssel werkt aan het project ‘Marsroute IJsseldelta energieneutraal 2050’. Vanuit onderzoek en ontwerp wordt bewustwording gecreëerd bij bewoners en bedrijven van het gebied. Zo worden zij geactiveerd te participeren. Ook de kansen voor het gebied komen hierbij aan het licht. Op deze manier wordt de identiteit van het gebied versterkt en wordt een nieuwe duurzame economie aan het landschap toegevoegd.

In de Gebiedscoöperatie IJsseldelta zijn 27 leden vertegenwoordigd, welke samen werken aan vitale dorpen, versterking van natuur en landschap, een duurzame landbouw en een gezonde regionale economie. 

Publicatiedatum30 oktober 2018

Adviseur

Ingrid van Herel

Ingrid van Herel

landschapsarchitect

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.