Actueel

De groenste straat van Overijssel

Kan jouw straat wel wat Factor Groen gebruiken?

Heeft jouw straat verkoelende bomen tegen de zomerhitte zoals die van afgelopen zomer? Kleurige bloemenranden en geveltuintjes langs de huizen? Geen natte voeten bij een flinke regenbui? Of woont u vooral tussen beton en kan uw straat wel een Factor Groen gebruiken?


Trommel dan uw buren op om samen te brainstormen over hoe jullie straat groener kan. Dat kan in drie categorieën: kindvriendelijkheid, biodiversiteit en klimaatbestendigheid. Uit elke gemeente in Overijssel wordt een straat geloot. De bewoners werken vervolgens hun ontwerp, met hulp van o.a. Het Oversticht, verder uit. Een jury beoordeelt de groene plannen en kiest de finalisten. In elke categorie wint één straat. Die straat krijgt € 20.000 om het ontwerp uit te voeren.  

Heeft u zelf een groen idee voor uw straat? Meld u dan voor 1 januari 2019 aan voor De groenste straat van Overijssel. Hier vindt u ook meer informatie over de wedstrijd.

Het project in een initiatief van Jij en Overijssel, onderdeel van de provincie Overijssel.

Publicatiedatum31 oktober 2018

Adviseur

Anneke Coops

Anneke Coops

landschapsarchitect

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.