Actueel

Leerlingen Gramsbergen leren over eigen omgeving

Op ontdekkingsreis tijdens interactieve lessen

Bovenbouwleerlingen van basisschool prinses Irene in Gramsbergen gaan op ontdekkingsreis in hun eigen omgeving. Andere basisscholen in Overijssel gingen hen voor.


Marlies van der Vegte van Het Oversticht heeft het lespakket 'Op ontdekkingsreis door Gramsbergen' overhandigd aan mevr. Middel van groep 5/6. Tijdens acht interactieve lessen komen de bovenbouwleerlingen meer te weten over oude ambachten in Gramsbergen, de Slag bij Ane, leren ze meer over boerderijen uit de streek en over hoe ze oude kaarten kunnen lezen. Daarnaast is ook immaterieel erfgoed onderdeel van het lespakket; leerlingen maken hun eigen stamboom en leren het volkslied van Gramsbergen. 

Kinderen zijn nieuwsgierig en altijd op zoek naar spannende dingen en weetjes. De door ons ontwikkelende methode heet daarom 'op ontdekkingsreis', waarbij erfgoed centraal staat. Erfgoed helpt ons namelijk bij het begrijpen van onze geschiedenis, onze identiteit en de huidige situatie. 

Wilt u met ons mee op ontdekkingsreis? Neem dan een kijkje op www.erfgoededucatieopmaat.nl

Publicatiedatum 9 januari 2019

Adviseur

Marlies van der Vegte

Marlies van der Vegte

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.