Adviseurs

Marijke Nieuwenhuis

adviseur archeologie

“Geschiedenis leert ons begrijpen”
ExpertiseAdvies (+1)

Geschiedenis leert ons begrijpen, dat las ik op een briefje bij een herdenkingsmonumentje. Ja, dacht ik, daarom is het verleden zo belangrijk. Het geeft betekenis, ook aan onze omgeving. Ik heb een brede cultuurhistorische belangstelling die verder reikt dan het ondergrondse erfgoed. Archeologie vertelt, samen met de andere onderdelen van de cultuurhistorie (zoals landschap en gebouwde monumenten), het verhaal. Het maakt de geschiedenis heel tastbaar.

Ik vind het belangrijk om archeologie te ontsluiten voor mensen. Reden waarom ik met plezier werk aan publieksgerichte en educatieve projecten. Daarnaast houd ik mij als regioarcheoloog bezig met het adviseren óf archeologisch onderzoek nodig is en zo ja, in welke vorm en vervolgens met het toetsen van de rapporten van het uitgevoerde onderzoek. Maar ook het begeleiden van amateurarcheologen, het organiseren van kijk- en determinatiedagen, tentoonstellingen, schrijven van artikelen en nog veel meer zaken horen tot mijn takenpakket. Het contact met mensen, het enthousiasmeren, is wat mij inspireert. Ik voel mij een ambassadeur van de archeologie in onze boeiende provincie.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan!

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.