Adviseurs

Marieke van Zanten

architectuurhistoricus

“We shape our buildings; thereafter they shape us.” - Winston Churchill
ExpertiseBeleidsontwikkeling (+2)

Ik vind het belangrijk een bijdrage te leveren aan een omgeving die goed functioneert, waar mensen zich prettig voelen en waar ze zichzelf of hun geschiedenis in herkennen. Het verhaal van de plek, het combineren van oud en nieuw en de juiste mensen aan elkaar koppelen zijn voor mij de basis om dit goed te kunnen doen. In het innovatieteam houd ik me voornamelijk bezig met het verbinden van erfgoed aan nieuwe thema´s. Een belangrijk thema blijft de herbestemming van karakteristieke locaties. Dit doe ik onder andere met het HerOntwikkelTeam dat ik in 2016 heb opgezet. Een ander onderwerp is energie, duurzaamheid en monumenten. Hiervoor heb ik met collega’s een aantal projecten opgezet zoals het DuMo Advies en de Energievisie voor erfgoed waar we in 2017 mee van start zijn gegaan.

Ik ben afgestudeerd kunst- en architectuurhistoricus aan de RuG. Ook heb ik de leslijn bouwhistorie bij de hogeschool Utrecht gevolgd. Ik werk nu ongeveer tien jaar bij Het Oversticht. Tijdens mijn werkzaamheden en onderzoeken heb ik het altijd belangrijk gevonden dat informatie over gebouwen, de historie en hoe je er nu mee om kunt gaan onder de aandacht wordt gebracht. Waarbij experts samen met eigenaren en beleidsmakers op een creatieve manier naar mogelijkheden zoeken.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan!

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.