Adviseurs

Marieke ten Hove

adviseur omgevingskwaliteit, stadsbouwmeester

"Samen zoeken naar een architectonische oplossing die aansluit bij de wensen van de opdrachtgever en tegelijkertijd bijdraagt aan de ruimtelijke kwaliteit is voor mij één van de leukste aspecten van het werk."
marieke.tenhove@hetoversticht.nl0654733958

Voor de gemeenten Elburg, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld en Zwartewaterland verzorg ik de welstandsadvisering. Tijdens het spreekuur van de welstand maak ik mensen bewust van hun omgeving en hoe ze daar zelf aan kunnen bijdragen. Het welstandsadvies wordt dan vaak juist als inspirerend in plaats van als belemmerend ervaren. Dat is mijn doel.

Na de studie bouwkunde in Delft rondde ik met veel plezier een postdoctorale opleiding restauratie in York (noord-Engeland) af. De combinatie van oud en nieuw, en hoe deze zich tot elkaar verhouden, is iets wat mij in het werken met ruimtelijke kwaliteit zeer interesseert. Dat kan zijn op het gebied van herbestemming, maar dat kunnen bijvoorbeeld ook nieuwe ontwikkelingen in een oude binnenstad zijn. Bij Het Oversticht houd ik mij daarom naast mijn welstandstaken ook graag bezig met cultureel erfgoed, zoals bijvoorbeeld door mijn deelname in de Monumentenraad Kampen.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.