Adviseurs

Julia Rühl

adviseur omgevingskwaliteit

“Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is…”
julia.ruhl@hetoversticht.nl0646741321

Ik werk nu 10 jaar bij Het Oversticht en ben in het werk van secretaris van de welstands-en monumentencommissie gegroeid. Zwolle met haar vele monumenten, de nuchterheid van (oostelijk) Flevoland met zijn grote lijnen, en de doordachte opbouw van de Noordoostpolder vormen mijn werkgebied. Grote contrasten die elk een andere inleving en benadering vereisen. Ik ben niet alleen bezig met het geven van welstandsadviezen, ook neem ik deel aan verschillende kwaliteitsteams: Weezelanden, Hanzekwartier, Nagele en IJsseldelta. Met mijn landschappelijke achtergrond neem ik ook kennis mee over de context bij de beoordeling van een plan, dat vind ik essentieel.

Ieder mens is anders en heeft zijn eigen wensen en ideeën als het gaat om wonen en leven. Dat maakt het werk boeiend; ontmoetingen met initiatiefnemers en de verbeelding in een plan uit een idee. Mogen meedenken en werken aan een zorgvuldige omgeving maakt mij enthousiast. Als mensen oog hebben voor hun omgeving die ook de omgeving van de buurman of een bezoeker is.

Naast welstandswerk maak ik graag een uitstap naar de groene component en werk ik aan een studieopdracht stedenbouw.

Betrokken projecten

Zon in de IJsseldelta

Welstandsbeleid Meppel omgevingswetproof

Zonnepanelen lelijk?

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.