Adviseurs

Tom Temmink

bouwkundige, restauratie

"Ik zie herbestemmen juist als kans"
ExpertiseAdvies

Na het afronden van mijn bouwkundige opleiding aan de Hogeschool van Enschede, heb ik 15 jaar werkervaring opgedaan bij een restauratiearchitect. Eerst als bouwkundig tekenaar, later als projectleider. In deze periode heb ik tevens de HBO+ avondopleiding Bouwhistorie en Restauratie in Utrecht gevolgd en succesvol afgerond. Sinds juni 2016 werk ik als restauratiebouwkundige bij Het Oversticht.

Monumenten zijn vaak beeldbepalend in een stad, dorp of buitengebied. Deze gebouwen in stand houden en passend maken bij de eisen van de huidige tijd - bijvoorbeeld wanneer het gaat om duurzaamheid - is voor mij een enorme drijfveer en uitdaging.De komende jaren gaan veel gebouwen hun oorspronkelijke functie verliezen. Om deze panden te kunnen behouden, is een herbestemming vaak onvermijdelijk. Ik zie dit niet als een probleem, maar juist als een kans om met alle betrokken partijen een toekomstbestendig resultaat te bereiken. Waarbij behoud van monumentale waarden een grote rol speelt.

Mijn werk bestaat onder andere uit het adviseren en beoordelen van plannen voor rijksmonumenten in de provincie Overijssel. Daarnaast ben ik monumentenambtenaar bij de gemeente Elburg en molenconsulent voor de Stichting Overijsselse Molen. Ook hier werk ik met veel plezier aan beheer, behoud en ontwikkeling van ons culturele erfgoed.

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan!

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.