Adviseurs

Albert Vissinga

archeoloog

"Met de kennis van het verleden maak ik verbinding met het heden."
albert.vissinga@hetoversticht.nl0654232006

Tijdens mijn studie en de eerste jaren van mijn loopbaan merkte ik dat archeologie bij velen tot de verbeelding spreekt. Gesprekken over archeologie komen dan ook altijd makkelijk op gang. Mensen willen weten ‘hoe oud iets is’; hebben interesse in je vakgebied; zijn geïnteresseerd in de vraag waarom ik als archeoloog ben gaan werken.

Als regio-archeoloog ga ik graag in gesprek met mensen en probeer ik een brug te slaan tussen de diverse partijen. Daarbij adviseer ik hun over de waarde van de archeologie, en over nut en noodzaak van archeologisch onderzoek zonder eenieders belang uit het oog te verliezen. Mijn praktische en meedenkende werkwijze kan ik tijdens mijn werk optimaal benutten.

Het verhaal van het verleden vertel ik graag. Ik houd ook van mijn publieke taak, waarbij ik samen met andere archeologen van Het Oversticht lezingen geef, me inzet bij historische festivals en rondleidingen verzorg op het Provinciaal Depot in Deventer.

Betrokken projecten

Cultuurhistorie geeft energie

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!
Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.