Adviseurs

Vincent Visser

architectuurhistoricus

"Als stenen konden spreken.."
vincent.visser@hetoversticht.nl0615183721

Als ik vroeger met mijn ouders op vakantie was, riep ik bij elk oud uitziend groot gebouw: "Kijk een kasteel!" Ik zou en moest dan per se op ontdekkingstocht. Waarschijnlijk kon ik niet vermoeden dat ik daar later mijn werk van zou maken. 

Na mijn studie Architectuurgeschiedenis ben ik sinds enkele maanden als architectuurhistoricus werkzaam voor Het Oversticht. Naast het maken van cultuurhistorische waardestellingen en het inventariseren van monumenten, karakteristieke panden en beschermde gezichten houd ik mij ook bezig met erfgoededucatie. Ik wil leerlingen graag kennis laten maken met de historie van hun woonplaats en hen zo anders leren kijken naar hun omgeving.

Achter elk gebouw, achter elke steen schuilt een verhaal. Dwaal eens door je eigen woonplaats en luister naar de verhalen die de gebouwen te vertellen hebben! 

Betrokken projecten

Verscholen parel achter de oude dijk

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!
Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Contact

Stuur een bericht en
u ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.