Agenda

Woensdag 20 november 2019

Expertsessie Natuurinclusief Bouwen - Olst

Datum20-11-2019
LocatieHolstohus, Olst, Jan Schamhartstraat 5
ThemaNatuurinclusief Bouwen
Expertsessie Natuurinclusief Bouwen - Olst

Met elkaar kunnen we zorgen voor meer groen in de bebouwde omgeving. Dat is niet alleen goed voor planten en dieren, maar ook om de veranderingen in ons klimaat op te vangen. Deze leiden steeds vaker tot tropische temperaturen en heftige stortbuien.

Natuurinclusief bouwen kan bij nieuwbouw, maar ook bij bestaande gebouwen. U bent betrokken bij de bouw en kunt een rol spelen bij het toepassen van natuurinclusieve maatregelen. Tijdens de expertsessie op 20 november informeren we u graag over het belang en de praktische mogelijkheden. Deze sessie organiseren we voor architecten, aannemers, ontwikkelaars, adviseurs van woningbouworganisaties en ook raadsleden, ambtenaren en bestuurders. Dit doen we samen met partners Vogelbescherming Nederland, de Zoogdierenvereniging en Natuur en Milieu Overijssel, in opdracht van de provincie Overijssel. Komt u ook?

Na de expertsessie is de opening van de expostand met informatie over de mogelijkheden van natuurinclusief bouwen, waaronder een aantal filmpjes. Op 20 november is de expertsessie onderdeel van het dagprogramma Natuurlijk, het congres voor natuurinclusief bouwen.

Programma expertsessie
 8.45 - 9.00 uur Inloop
 9.00 uur Start en welkom met toelichting op Natuur voor Elkaar - Laura van Heeswijk, Provincie Overijssel
 9.20 uur Natuurinclusief bouwen door Anneke Coops - Het Oversticht. Het belang van Natuurinclusief bouwen en hoe dit een andere kijk op de gebouwde omgeving vraagt. Tips en mogelijkheden. 
10.10 uur Natuurinclusief bouwen in de praktijk. Presentatie door Rob Moritz, 19 HetAtelier.
10.30 - 10.45 uur Vragen en uitwisseling
13.00 - 13.15 uur Opening expostand Natuurinclusief Bouwen door wethouder Marcel Blind tijdens congres Natuurlijk

Wanneer? Donderdag 20 november
Hoe laat? 8.45 - 11.00 uur - hierna vervolgt het programma van het congres Natuurlijk
Waar? Holstohus, Olst, Jan Schamhartstraat 5
Voor wie? Professionals bouwen en natuur (architecten, bouwkundig tekenaars, projectontwikkelaars, aannemers, woningcorporaties), raadsleden, ambtenaren en bestuurders uit de regio Olst-Wijhe, Deventer, Raalte, Hof van Twente, Haaksbergen. Ook professionals uit andere gemeenten die een eerdere expertsessie gemist hebben, zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze expertsessie Natuurinclusief Bouwen.
Kosten? Gratis, wel graag (uiterlijk 10 november) aanmelden via knop bovenaan deze pagina.

Natuurinclusief bouwen is onderdeel van Natuur voor Elkaar

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Aanmelden voor

Expertsessie Natuurinclusief Bouwen - Olst

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.