Agenda

Donderdag 29 november 2018

De Omgevingswet - Van denken naar doen!

Datum29-11-2018
LocatieFooddock Deventer
ThemaOmgevingswet in de praktijk
De Omgevingswet - Van denken naar doen!

Wat is de essentie van kwaliteit in relatie tot onze leefomgeving? Publicist Joris Luijendijk en Jop Fackeldey, gedeputeerde provincie Flevoland, laten hier hun licht over schijnen.

Denken, discussie, maar ook doen! Twee werkplaatsen ter plekke laten u ervaren hoe werken met de Omgevingswet volgens Het Oversticht kan. Aan het eind van de ochtend is de uitreiking van de Mooiwaartstrofee, gevolgd door een Mooiwaartslunch.

10.15-10.45       Ontvangst in Fooddock en gelegenheid om bij de werkplaatsen Omgevingskwaliteit te kijken.

10.45-11.00       Welkom - Bart Buijs, directeur Het Oversticht en Roland Cornelissen, voorzitter Platform Ruimtelijk Domein, VNG Overijssel.

11.00-11.20       Joris Luyendijk: ‘Lessons learned?'

11.20-11.30       Jop Fackeldey: ‘Hoe gaan we de Omgevingswet gebruiken voor een mooier Nederland?’

11.30-12.00       Interactie met de zaal n.a.v. de lezingen en de opbrengst van de werkplaatsen. Met Joris Luijendijk, Jop Fackeldey, Monique van Haaf (gedeputeerde provincie Overijssel), André van Nijkerken (VNG) en Flip ten Cate (directeur Federatie Ruimtelijke Kwaliteit).

12.00-12.15       Uitreiking Mooiwaartstrofee

12.15-13.00       Mooiwaartslunch

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Het Oversticht in samenwerking met VNG Overijssel en Mooiwaarts/Federatie Ruimtelijke Kwaliteit. De werkplaatsen starten voorafgaand aan het programma. De twee casussen die behandeld worden zijn:

  • Een vraag vanuit N.V. Bergkwartier Deventer gericht op ambitie, ontwikkeling, mogelijke functiemix en sturing.
  • Op landgoed Herinckhave zijn plannen voor een ecologische moestuin. Vragen: Hoe ontwikkel je een goed businessmodel, wat is daarvoor nodig? Hoe betrek je de omgeving/ hoe organiseer je betrokkenheid/participatie?;Wat is ruimtelijk/cultuurhistorisch ideaal? Zijn er programmatische aspecten die nog aandacht behoeven (parkeren, geschiktheid grond)? 

Aanmelden kan, bovenaan deze pagina, tot 25 november. Deelname is gratis. We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bestuurders en programmaleiders Omgevingswet hebben hierbij voorrang. Voor hen hebben wij plaatsen gereserveerd.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Aanmelden voor

De Omgevingswet: Van denken naar doen!

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.