Agenda

Donderdag 7 maart 2019

Steunpuntbijeenkomst: over het waarom, hoe & wat van kerkenvisies

Datum07-03-2019
LocatieSint Annakapel, Kampen
ThemaErfgoed en herbestemmen
Steunpuntbijeenkomst: over het waarom, hoe & wat van kerkenvisies

Het Ministerie van OCW biedt gemeenten vanaf 2019 middelen om een integrale kerkenvisie op te stellen. Hiermee wordt bedoeld dat gemeenten, kerkeigenaren, erfgoedorganisaties en betrokken burgers gezamenlijk een strategische visie ontwikkelen op een duurzame toekomst voor het totale kerkenbestand binnen een gemeente. Maar wat houdt zo’n kerkenvisie nu precies in? En wat kunnen we leren van eerdere ervaringen?

Het Steunpunt Cultureel Erfgoed Overijssel organiseert samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) een informatieochtend over dit actuele onderwerp. Er wordt uitleg gegeven over het doel en de inhoud van de kerkenvisie en de bijbehorende financieringsregeling voor gemeenten. Tijdens de gehele ochtend is er voldoende tijd om vragen te stellen. 

Programma
09.00 uur Inloop met koffie/thee
09.30 uur Welkom door Bart Buijs, directeur van Het Oversticht
09.40 uur De kerkenvisie door Jorien Kranendijk van de RCE.
Introductie op het fenomeen kerkenvisie. Waarom zou een gemeente een kerkenvisie opstellen? Wat kun je ermee? Hoe werkt de nieuwe rijksregeling voor kerkenvisies?
10.40 uur Pauze
11.00 uur Concreet uit Kampen.
Gesien van Altena van het Steunpunt Cultureel Erfgoed Overijssel in gesprek met een ervaringsdeskundige, een gemeenteambtenaar en een beleidsmaker. Waar begin je? Wat heb je nodig? Waar loop je tegenaan?
12.00 uur Lunch
13.00 uur Einde bijeenkomst

Wanneer? Donderdag 7 maart
Hoe laat? 09.00 - 13.00 uur
Waar? Sint Annakapel, Broederweg 10, Kampen
Voor wie? Vertegenwoordigers van gemeenten, bestuurders van kerkgenootschappen en parochies, erfgoed- en burgerorganisaties. Stuur deze uitnodiging gerust door naar collega's, erfgoedorganisaties en kerkbestuurders uit uw gemeente. Zij zijn ook van harte welkom. 
Kosten? Gratis, wel graag aanmelden i.v.m. de lunch. 

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Aanmelden voor

Steunpuntbijeenkomst: kerkenvisies


Bedankt voor uw belangstelling! 
Wilt u samen met anderen deelnemen, dan graag elke deelnemer apart inschrijven. 
 

Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.