Home

Anders boeren: Kijk vanuit erfgoed en ontdek nieuw perspectief op voedselketens

Hoe is het om voedsel te produceren anno 2020 en wat kan erfgoed brengen voor de toekomst? Eén van de categorieën binnen Erfgoed Sterren is 'Anders boeren' over erfgoed als motor voor voedselketens van de toekomst. Iedereen met een plan dat plaatsvindt in Overijssel en dat gaat over dit thema komt in aanmerking om Erfgoed Ster te worden en € 10.000 te winnen voor realisatie van het plan. Markelokaal is een prachtig voorbeeld van een Erfgoed Ster in deze categorie.

 

Wil jij een stadstuin realiseren op een oud schoolplein, heb jij een idee om een oud diepvrieshuisje een nieuwe rol te geven in de voedselketen of een plan voor het fokken van varkens op een oud erf? Iedereen: boeren, burgers en buitenlui nodigen we uit om mee te doen aan Erfgoed Sterren. Je kunt niet alleen € 10.000 winnen voor realisatie van je plan, ook krijg je professionele hulp om je plan verder te brengen en natuurlijk de kans je netwerk te vergroten en veel publiciteit voor je plan.

 

Hoe doe ik mee?

Op de deelnamepagina lees je alles over hoe je mee kunt doen.

De inschrijving voor de categorie 'Anders Boeren' staat open vanaf 22 januari tot en met 18 maart.

 

Bekijk de ingediende plannen >

 

Na deelname

Na je inzending gaat een professionele jury aan het werk om alle inzendingen goed te beoordelen. De jury bestaat uit:

 

De voorzitter van de jury is Roy de Witte, gedeputeerde van de provincie Overijssel. Zij kiezen de twee beste inzendingen. Het publiek kan stemmen op de ingediende plannen van 26 februari tot en met 25 maart. De inzending met de meeste publieksstemmen is de derde genomineerde.

 

Tijdens een grote bijeenkomst na de zomer van 2020 met alle genomineerden in alle categorieën wordt de winnaar bekend gemaakt. De exacte datum van deze bijeenkomst is nog niet bekend.

 

Je plan verder brengen, ook als je niet wordt genomineerd

 

Kennispoort Regio Zwolle is partner van Erfgoed Sterren. Via Kennispoort kun jij je plan verder brengen want iedere inzending krijgt professionele begeleiding van Kennispoort. Óók als je niet genomineerd wordt. Kennispoort helpt ondernemers in de Regio Zwolle verder. Dat doen zij onder andere door je te helpen bij het uitwerken van ideeën, je in contact te brengen met andere ondernemers en onderwijs en/of samen met jou op zoek te gaan naar financiers.  

 

Het Overijsselse cultuurlandschap en kennis van onze traditionele voedselketens bieden unieke kansen voor de voedselketens van de toekomst. Door plannen van nu te verbinden aan het verleden ervaren we nog krachtiger wat de waarde van ons Overijsselse erfgoed is. Dat maken we zichtbaar met Erfgoed Sterren, een wedstrijd voor iedereen die met erfgoed een impuls weet te geven aan maatschappelijke doelen van de toekomst.