Thema's

Archeologie en het verhaal van ons verleden

Wat zou onze wereld zijn zonder verhalen, zonder beelden hoe het vroeger is geweest; hoe we onze wereld hebben opgebouwd en soms afgebroken. Archeologie vertelt het verhaal, niet alleen dat van onder de grond, maar vooral ook van en voor iedereen daarboven.

Volg dit thema

Dat doen we bij Het Oversticht op verschillende manieren. Onze archeologen bijvoorbeeld, geven bij ruimtelijke ontwikkelingen een onderbouwing waarom bij het ene plan wel en bij het andere plan geen archeologisch onderzoek nodig is. Zij weten hoe het speelveld in elkaar zit en adviseren over alle ruimtelijke opgaven waar archeologie een onderdeel van is. Belangrijke partners bij hun advisering zijn amateurarcheologen. 

Het verhaal van de geschiedenis van Overijssel is te vinden in het archeologisch depot. Hier liggen alle vondsten van meer dan 100 jaar archeologisch onderzoek in Overijssel opgeslagen. Van vuurstenen pijlpunt tot musketkogel en van een urn van aardewerk tot een porseleinen kan. Allemaal beheerd door Het Oversticht, in opdracht van de provincie Overijssel, en gedeeld met inwoners en belangstellenden via veel activiteiten. Want dat is wat we belangrijk vinden: het verhaal met elkaar delen. Via activiteiten - voor leerlingen van scholen bijvoorbeeld - online en publicaties.

Meer weten over bruikleen, vondstmeldingen of (jeugd)activiteiten? Kijk op www.archeologieoverijssel.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief, zo bent u altijd als eerste op de hoogte van archeologisch nieuws. 

Kom ook

0703
Zaterdag 7 maart 2020

De Overijsselse Archeologiedag

Tijdstip: 09:45 - 16:30

Onze adviseurs

Suzanne Wentink

Suzanne Wentink

archeoloog

Stuur een bericht
Albert Vissinga

Albert Vissinga

archeoloog

Stuur een bericht
Marijke Nieuwenhuis

Marijke Nieuwenhuis

archeoloog

Stuur een bericht

Actueel

Stem op de ‘De vondst van Overijssel’

Archeohotspot Oldenzaal opent haar deuren

Nieuwe database provinciale depots archeologie

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.