Thema's

Mens en ruimte

Ruimte is er voor mensen en niet andersom. Het Oversticht versterkt de leefomgeving en draagt bij aan sociale kwaliteit.

De kwaliteit van de omgeving heeft een positieve invloed op de samenleving. Mensen willen steeds meer zelf bepalen hoe ze hun eigen omgeving inrichten. 

Actueel

De verhoudingen tussen overheid en samenleving veranderen momenteel. In de media lees je dagelijks over Burgerparticipatie, co-creatie en participatiemaatschappij. De overheid is haar monopolie als beleidsmaker definitief kwijt. 

Samen aan het werk

Dit vraagt om een andere houding, ook van ons: náást en mét mensen. Concreet betekent dit het aanjagen van ruimtelijke initiatieven en projecten. Waarbij bewoners zelf aan de slag gaan in hun eigen omgeving en de toekomst daarvan zelf vormgeven.  Wij zetten graag onze professionaliteit, kennis en creativiteit met enthousiasme in. 

Meer over: Omgevingsvisie

Samen bouwen aan de toekomst

> Lees meer

Meer over: Ontwerpend onderzoek

Dit is een creatieve methode die het mogelijk maakt om verschillende ideeën te onderzoeken en uit te werken. Deze methode zet Het Oversticht in om ruimtelijke scenario’s voor een plek of gebied te verkennen.

> Lees meer

Meer over: Stedenbouwkundig advies

Stedenbouw is meer dan ontwerpen alleen. Het Oversticht biedt multidisciplinaire ondersteuning bij visievorming, planvorming, -begeleiding, -toetsing onderbouwing en motivering. Met een onafhankelijke blik helpen wij onze opdrachtgevers een stap verder in complexe opgaven.

> Lees meer

Meer over: Erfadvies

Met oor voor de ambities van initiatiefnemers en oog voor ‘het verhaal’ van de plek, ontwerpen de Ervenconsulenten op eigentijdse manier aan het gehele erf. Inmiddels zijn ze een begrip.

> Lees meer

Meer over: Landschapsadvies

Landschap is in beweging. Het Oversticht ontwerpt samen met u een plek die ‘er toe doet’. Historie en toekomst krijgen in samenspel een nieuwe dimensie.

> Lees meer

Meer over: Cultuurhistorisch onderzoek

Een bevlogen team van erfgoedprofessionals werkt aan een van de pijlers van Het Oversticht - cultuurhistorisch onderzoek. Kennis van onze leefomgeving is de onderlegger voor veranderingen.

> Lees meer

Meer over: De Dorpencoach: voor dorp, buurt en wijk

Samen iets maken, bereiken of ondernemen? De Dorpencoach helpt actieve bewoners van dorpen, wijken en buurten. Met professionele ondersteuning en een frisse blik van buiten.

> Lees meer

Delen

Deel dit item met iemand anders.

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.