Thema's

Mens en ruimte

Ruimte is er voor mensen en niet andersom. Het Oversticht versterkt de leefomgeving en draagt bij aan sociale kwaliteit.

Volg dit thema

De kwaliteit van de omgeving heeft een positieve invloed op de samenleving. Mensen willen steeds meer zelf bepalen hoe ze hun eigen omgeving inrichten. 

Actueel

De verhoudingen tussen overheid en samenleving veranderen momenteel. In de media lees je dagelijks over Burgerparticipatie, co-creatie en participatiemaatschappij. De overheid is haar monopolie als beleidsmaker definitief kwijt. 

Samen aan het werk

Dit vraagt om een andere houding, ook van ons: náást en mét mensen. Concreet betekent dit het aanjagen van ruimtelijke initiatieven en projecten. Waarbij bewoners zelf aan de slag gaan in hun eigen omgeving en de toekomst daarvan zelf vormgeven. Wij zetten graag onze professionaliteit, kennis en creativiteit met enthousiasme in. 

Onze adviseurs

Endrie Nijhuis

Endrie Nijhuis

stadsbouwmeester

Stuur een bericht
Julia Rühl

Julia Rühl

adviseur omgevingskwaliteit

Stuur een bericht
Suzanne Wentink

Suzanne Wentink

archeoloog

Stuur een bericht

Actueel

Natuurinclusief bouwen in Overijssel

Fijne woonomgeving zorgt voor tevreden leven

ICT en de binnenstad: de waarde van smart cities

Groei én krimp in Overijssel

Het consumptielandschap

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.