Thema's

Natuurinclusief Bouwen

Met elkaar kunnen we zorgen voor meer groen in de bebouwde omgeving. Door ‘natuurinclusief’ te bouwen, bieden we nestgelegenheid voor soorten in gebouwen en voedsel in het omliggende groen.

Volg dit thema

Dat is niet alleen goed voor planten en dieren, maar ook om de veranderingen in ons klimaat op te vangen. Natuurinclusief bouwen kan bij nieuwbouw, maar ook bij bestaande gebouwen. 

Ga je bouwen of verbouwen, denk dan eens na over het inbouwen van nestplaatsen voor vogels en vleermuizen. Ook trek je veel insecten, vlinders en vogels met een groen dak. In je eigen straat en tuin kun je van alles doen om meer planten en dieren aan te trekken. Denk aan geveltuintjes, planten in de boomspiegels in de straat, insectenhotels en bloembakken op het balkon. Zo lever je een positieve bijdrage aan het in stand houden van verschillende soorten die onder druk staan, zoals bijen.

Onze adviseurs

Anneke Coops

Anneke Coops

landschapsarchitect

Stuur een bericht
Tessa Stahlie

Tessa Stahlie

adviseur omgevingskwaliteit

Stuur een bericht
Wijnand van Die

Wijnand van Die

adviseur omgevingskwaliteit

Stuur een bericht
Marc Eijkelkamp

Marc Eijkelkamp

adviseur omgevingskwaliteit, stadsbouwmeester

Stuur een bericht

Actueel

Toolbox natuurinclusief bouwen online

Blog - Voer voor mensen (en gewone vogels)

Inspiratiefilms natuurinclusief bouwen

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.