Nieuws

Duurzame energie, duurzame ruimte?

Discussieavond 20 juni The Gallery in Enschede

Bewoners Ameland bepalen alternatieven voor aardgas. Woensdag 13 juni topic in het NOS-journaal. Het thema duurzaam omgaan met onze energiebronnen leeft. Maar wat betekent dit voor mensen en inrichting van de ruimte? Het Oversticht organiseert hierover dinsdag 20 juni een discussieavond met presentaties: ‘Duurzame energie, duurzame ruimte?’


De avond start met een korte film over energielandschappen, ontstaan in het verleden. Ontwikkelingen als het overgaan van hout op turf op gas hebben altijd gevolgen gehad voor het landschap. Sommige daarvan zien we nu juist als positief, denk aan de Weerribben. Ook de bouw van de IJsselcentrale in Zwolle stuitte ooit op veel weerstand – recent waren er juist partijen die pleitten voor behoud van het iconische gebouw. Betekent dit dat we over enkele decennia ook anders tegen windmolens gaan aankijken? Waarschijnlijk niet. Maar het gesprek over energiebronnen, ruimte en mensen moet wel gevoerd worden. Dat betekent ongetwijfeld een interessante discussie op 20 juni in Enschede.

Deelnemers aan de discussie zijn ondermeer gedeputeerde provincie Overijssel Annemieke Traag, wethouder Haaksbergen Ellen Prent (ook betrokken bij de energievisie regio Twente), Ferenc van Damme (Jij en Overijssel), Remco Kok ( beleidsmedewerker gemeente Zwartewaterland), Leander Broere (Natuur en Milieu Overijssel), Peter Jort Bakhuis (Jongerenraad Overijssel) en Bart Buijs, directeur van Het Oversticht. Daarnaast zijn er 7 pitches over energie en ruimte (wat betekenen nieuwe energiebronnen voor het landschap of voor landgoederen, hoe ga je om met monumenten en energiebesparing en meer) en muziek van Het Rijk.

De avond op 20 juni in The Gallery in Enschede start om 19.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden via site.

foto: Rinse Tjeerdsma, www.studiohoed.nl 

Publicatiedatum14 juni 2017
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan!

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.

Wij gebruiken uw gegevens enkel om uw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.