Thema's

Omgevingswet in de praktijk

Is uw gemeente al klaar voor de nieuwe Omgevingswet?

Volg dit thema

De komst van de Omgevingswet betekent verandering voor gemeenten en initiatiefnemers. Hoe werk je integraal samen en hoe borg je omgevingswaarden? Het Oversticht werkt al jaren aan dit soort vraagstukken.

De nieuwe wet betekent een andere manier van werken. Er komt meer ruimte voor initiatieven, er gelden meer algemene regels in plaats van een gedetailleerde vergunningverlening en de verantwoording voor de kwaliteitstoetsing wordt deels bij de initiatiefnemer zelf gelegd. 

Het Oversticht heeft een concreet product ontwikkeld om deze veranderingen in de praktijk te brengen. De werkplaats omgevingskwaliteit

In het werk van de ervenconsulent en de stadsbouwmeester, maar ook in diverse creatieve werksessies werken wij al langer in de geest van de Omgevingswet. Daarnaast adviseert Het Oversticht op het gebied van nieuwe instrumenten, zoals omgevingsvisie en -plan, en werkprocessen: hoe is omgevingskwaliteit hierin te borgen en hoe is het integrale karakter te versterken? Het Oversticht zet haar innovatiekracht in om samen met opdrachtgevers vraagstukken helder te krijgen en daarop aansluitend nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Onze adviseurs

Rik Onderdelinden

Rik Onderdelinden

programmaleider Omgevingskwaliteit

Stuur een bericht
Endrie Nijhuis

Endrie Nijhuis

stadsbouwmeester

Stuur een bericht
Tessa Stahlie

Tessa Stahlie

adviseur omgevingskwaliteit

Stuur een bericht

Gerelateerde projecten

Welstandsbeleid Meppel omgevingswetproof

Noaberkracht welstandsbeleid

Werkplaats Omgevingskwaliteit Nieuwleusen

Actueel

Participeren is mooi, kritisch participeren nog beter!

De ins en outs van de Omgevingswet

Joris Luyendijk kritisch over de Omgevingswet

De Omgevingswet: van denken naar doen!

Staphorst loopt voorop met Omgevingswet

Centrumvisie Dalfsen vastgesteld

Qteam Noaberkracht

Staphorst brengt de Omgevingswet in praktijk

Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.