Projecten

Landgoed Frieswijk

Samen werken aan een visie

Een bestuursvisie voor een landgoed opstellen: Het Oversticht heeft de Stichting Landgoed Frieswijk goed op weg geholpen.

LocatieSchalkhaar

In 2015 is Het Landgoed Frieswijk op zoek naar andere economische dragers. De stichting heeft aan Het Oversticht gevraagd of zij in enkele gesprekken met het stichtingsbestuur de stichting op weg kan helpen bij het opstellen van een bestuursvisie.

Op het relatief kleine landgoed van 160 ha speelt ook een andere uitdaging. Het landgoed heeft te weinig landbouwgrond voor de huidige vier pachtbedrijven om hen alle vier een volwaardige economische toekomst te bieden.

Twee werkbijeenkomsten voor het bestuur en de rentmeester van het landgoed brachten uitkomst. De eerste sessie leverde een heldere set van gemeenschappelijke vertrekpunten en randvoorwaarden voor de toekomst van het landgoed op. Tijdens de tweede sessie zijn op basis van een aantal scenario’s ontwikkelingsrichtingen voor het landgoed bepaald. De argumenten bij deze keuzes zijn scherp in beeld gebracht. Tot slot zijn samen met het bestuur te nemen vervolgstappen geformuleerd.

Als eerste en belangrijkste actie is gewerkt aan het verder uitwerken van de bestuursvisie op basis van de toekomstplannen van de landbouwbedrijven op het landgoed. DLV-advies heeft hiervoor gesprekken gevoerd met de pachters en op grond hiervan een eerste advies aan het bestuur uitgebracht.

Onze adviseurs

Ingrid van Herel

Ingrid van Herel

landschapsarchitect, ervenconsulent

Stuur een bericht
Bart Buijs

Bart Buijs

directeur

Stuur een bericht

Gerelateerde producten

Landgoedadvies
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.