Projecten

Erfgoededucatie op maat

Kinderen ontdekken Haarle

Voor basisschool Op Weg in Haarle heeft Het Oversticht een lespakket erfgoededucatie op maat gemaakt. De school is enthousiast over het eindresultaat.

LocatieHaarle

Erfgoededucatie moet van de overheid een belangrijker onderdeel gaan uitmaken van het aanbod binnen scholen. Basisschool Op Weg in Haarle had al langer de wens om meer aan erfgoededucatie te gaan doen en pakte de kans met beide handen aan. Samen met adviseurs van Het Oversticht dachten ze mee over het lespakket dat uiteindelijk een doorgaande leerlijn erfgoed zou worden.

Subsidie
De doorgaande leerlijn erfgoed bestaat uit acht lessen voor groepen 5 tot 8. Het maken van het lespakket werd mogelijk dankzij de subsidieregeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Deze regeling, gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs en uitgevoerd door het Fonds voor Cultuurparticipatie, wordt financieel ondersteund door Provincie Overijssel. In veel kleinere Overijsselse gemeenten ligt de uitvoer van de regeling in handen van de Rijnbrinkgroep uit Nijverdal.

Lessen op Maat
De doorgaande leerlijn sluit aan bij de behoefte van de school om meer aandacht te geven aan omgevingsbewustzijn in het onderwijs. In de door Het Oversticht uitgewerkte leerlijn erfgoed staat de ontwikkeling van het dorp Haarle centraal. De school heeft actief meegedacht over mogelijke onderwerpen en praktische zaken. Een groot aantal lessen is lesstof vervangend, wat de druk op het curriculum van de school vermindert. De eerste lessen zijn inmiddels uitgevoerd en uit evaluatie blijkt dat zowel de docenten als de leerlingen daar veel plezier aan beleven. Elk jaar gaat de school de lessen verder uitzetten.

Een aanpak als in Haarle kan Het Oversticht ook voor uw school realiseren. Lees meer op de site erfgoededucatieopmaat.nl
Wij informeren u met plezier over de mogelijkheden.

Beeldcredits Loveland film and Photopgraphy

“Bedankt voor de prettige samenwerking. We zullen de lessen zeker veelvuldig gaan inzetten. Een hele waardevolle aanvulling op onze kennis over Haarle”
Agnes Ligtenberg, directeur Op Weg school

Onze adviseurs

Albert Vissinga

Albert Vissinga

archeoloog

Stuur een bericht
Hannah Geerdink

Hannah Geerdink

architectuurhistoricus

Stuur een bericht

Gerelateerde producten

Erfgoededucatie
Altijd op de hoogte?

Actuele projecten, ontwikkelingen, achtergronden en bijeenkomsten: mis het niet en meld u aan voor onze nieuwsbrief!Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Delen

Deel dit item met iemand anders.


Wij gebruiken jouw gegevens enkel om jouw bericht te beantwoorden en niet voor andere doeleinden. Lees meer in onze privacyverklaring.